CERE ANALIZA SEO GRATUITA A WEBSITE-ULUI TAU!

CONTACTEAZA-NE!

Populatia lumii: Millennials cuceresc internetul [INFOGRAFIC]

Da. Millennials cuceresc Internetul. Ei preiau fraiele acestei imense retele globale cu perspective de dezvoltare infinite. Viitorul este pe maini bune insa, pentru ca noua generatie da senzatia ca s-a nascut cu temele deja facute intr-ale digitalului. Cati membri numara in acest moment populatia lumii digitale? Raspunsul, in cele ce urmeaza.

populatia lumii

Internetul are deja o istorie si, cu siguranta, viitorul asigurat. Perpetuarea si dezvoltarea mediului digital este asigurata de prezenta masiva si in continua crestere a tinerilor, supranumiti generatia „Millennialials”. Marea familie digitala creste de la an la an si, odata cu ea, acesti copii nascuti in plina expansiune a Internetului.

Populatia lumii digitale. Cati suntem conectati?

La ultima numaratoare eram miliarde. Mai precis, rotunjit, eram atatia: 3.385.000.000. Ultima statistica a fost facuta in luna iunie 2017 si a aratat ca rata de penetrare a Internetului a depasit deja 50% la nivel global. Se vede si in numarul de utilizatori acest lucru. Populatia totala a Terrei la aceeasi data era de 7.52 miliarde de oameni. In ultimii 17 ani, rata de penetrare a Internetului a crescut cu 976.4%.

Top 3 continente cu cea mai mare aglomeratie de utilizatori de Internet

Continentul Asiatic detine suprematia in acest top. Este perfect explicabil, dat fiind faptul ca aici gasim cele mai mari tari de pe Pamant, ca numar al populatiei: China si India. Asia sustine in 1.9 miliarde de oameni cu activitate online, cu rata de penetrare a Internetului de 46%.

Pe pozitia secunda se plaseaza continentul American. Internetul joaca un rol extrem de important aici, din moment ce rata de penetrare a Internetului este de 74%, a doua ca pondere din lume, dupa Europa. Aici traiesc peste un miliard de oameni, dintre care 712 milioane sunt conectati la lumea digitala.

Podiumul este completat de „Batranul continent”. Europa inregistreaza cea mai mare rata de penetrare a Internetul in randul maselor – 79%. Acest lucru face ca, pana in acest moment, din cei peste 743 de milioane de europeni, 650 de milioane sa fie conectati la Internet.

Europa sta prost insa in ceea ce priveste numarul de utilizatori tineri, mai precis cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani. Acest fenomen este datorat, indeosebi, numarului mare de populatie imbatranita. Doar 11.5% din populatia Europei are varsta cuprinsa in intervalul mentionat.

„Generatia Millennials”, aproape un sfert din populatia lumii digitale

Generatia Millennials este definita ca grupul de oameni nascuti incepand cu anul 1981 si pana in anii 1999-2000. Cu alte cuvinte sunt oamenii care s-au nascut in plin avant tehnologic.

Din aceasta paleta de varste am ales sa ne concentram atentia asupra intervalului 15 – 24 de ani. De ce? Pentru ca sunt oamenii care se pregatesc sa treaca fiecare cate un prag importabt:

– Tinerii de 15 ani au de infruntat o prima maturizare a intelectului, odata cu pasul spre adolescenta tarzie (16-17 ani)

– Tinerii de 24 de ani se confrunta cu cel mai important prag: testul de maturitate.

Prin urmare, cunostintele pe care acestia se pregatesc sa le acumuleze, sau sa le fixeze, despre Internet, dar si rolul pe care acestia il vor juca/il joaca in viitorul societatii digitale, le confera o importanta aparte.

Tinerii cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani reprezinta 16% din populatia lumii digitale

Adica sunt, potrivit cu ultimele statistici, peste 1.2 miliarde. Dintre acestia, 71% folosesc in mod activ* Internetul (*au intrat pe internet in ultimele 30 de zile). Din ponderea totala a utilizatorilor care alcatuiesc populatia lumii digitale, „Millennialii” au o felie consistenta de 23.4%.

Numai China si India dau peste o treime din utilizatorii de Internet cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani.

Avand cele mai numeroase populatii de pe Glob, se explica intr-o oarecare masura de ce China si India genereaza cei mai multi utilizatori de Internet din generatia Millennials. Din cei peste 830 de milioane de utilizatori cu varste mentionate anterior, 320 de milioane vin din cele doua tari.

Africa detine cea mai mare pondere de utilizatori 15-24 de ani, raportata la populatia totala de utilizatori de Internet (37.3%). Continentul african este, de altfel, pe pozitia a patra ca numar total de oameni in online, cu o cifra de 388 de milioane, dar si cu cea mai mica rata de penetrare a Internetului: 31%. Acest lucru se poate justifica prin nivelul de trai extrem de scazut in unele zone si prezenta timida a infrastructurii.

Tarile Arabe intra in acest top pe pozitia a doua, cu o pondere de 26.3% din totalul utilizatorilor de Internet din lume, urmate indeaproape de restul zonei Asia-Pacific, cu o pondere de 25.8%.

Continentul American incheie podiumul. In cele trei zone de pe continent – America de Nord/Centrala/de Sud – ponderea utilizatorilor tineri, in raport cu totalul raportat de populatia lumii digitale, este de 21%.

Europa este la coada clasamentului. Populatia cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani detine o podere de doar 13.8% din totalul populatiei conectate la Internet.

Top 3 limbi folosite pe Internet

Fiecare popor din populatia lumii digitale vrea Internet pe limba lui. Si e rezonabil, de ce nu? In acest sens, de-a lungul vremii, situatia lingvistica din realitate s-a transpus usor dar sigur si in mediul online.

Astfel ca cele mai mari tari din lume, dar si marile „imperialiste” din istorie si-au impus limbajul propriu pe Internet: Marea Britanie, China si Spania. Asa am ajuns ca cele mai vorbite limbi de pe Internet sa fie Engleza, Chineza si Spaniola.

#1 Engleza

Limba engleza s-a impus rapid in mediul digital, dat fiind faptul ca bazele internetului modern au fost puse de oameni vorbitori de engleza. Dar acesta nu este singurul motiv. De-a lungul vremii, odata ce Internetul s-a extins la nivel global, la acesta au primit acces tari foste colonii britanice, care au ca limba, predominant, engleza. Dintre acestea, amintim de: America, Commonwealth (India, Pakistan, Nigeria, Bangladesh, Africa de Sud, Canada, Australia si alte 45 de tari de pe Glob).

Asa se explica de ce in acest moment, pe Internet, peste 952 de milioane de oameni converseaza in limba engleza.

#2 Chineza

Aici lucrurile sunt simple. Avem tara cu cea mai mare populatie de pe Terra: aproape 1.4 miliarde (numarati in 2017), cu un total de peste 73o de milioane de utilizatori. Numai in China. Daca socotim si restul chinezilor raspanditi in toata lumea, tragem linie si obtinem un total de peste 763 de milioane de oameni care converseaza pe internet in limba chineza.

#3 Spaniola

Spania este recunoscuta pentru pozitia „Imperialista” pe care a adoptat-o in istorie. Rezultatele campaniilor initiate de „conquistadori” de-a lungul timpului se vad si astazi foarte clar in tarile din America de Sud. Renumele de „mare cuceritoare” care i-a ramas Spaniei in istorie se vede in numarul de vorbitori de limba spaniola de pe Internet: aproape 240 de milioane.

Incet dar sigur, Internetul se impune ca o viata paralela. O alternativa cu multe caracteristici comune cu realitatea. Una cu aceleasi drepturi ca in viata reala, dar si cu indatoriri. In online ne facem prieteni, dusmani, putem cladim familii, dar putem sa le si destramam. Informatia circula mai rapid ca niciodata in fiecare colt al Pamantului. Suntem interconectati intr-un „cloud” urias, un creier cu o „retea neuronala” din ce in ce mai complexa. Populatia lumii digitale se contureaza tot mai mult ca o enorma familie globala, una conectata la Internet.

populatia lumii

Citeste si: